Svenska | English | España

Fritidspaket

Komplett paket för fritidshus eller 2-3 personer året runt:
Pris 34.900 Kr för en FRP med livstidsgaranti ...inkl. moms.
Till Försäljning


Mått: HxBxL = 1,2m x 0,8m x 1.2m Tankens höjd kan skäras ner under installationen.

M1100 Vit komposteringstank av glasfiber på pall rymmer ca1100 lit och är lättplacerad, lättskött och lämpad för 2-3 personer året runt. Om ytterligare capacitet behövs betyder det som regel att huset har två toaletter. Utrustning som följer med i paketet:
- Inspektionslucka
- Ventilationsuttag
- Dräneringsnät
- Startbädd och kompostmask (se nedan)
Vi kan erbjuda leverans och installation.

Toalettstol Elegant i acryl-klädd ABS för reptåligt och ultrablankt yttre. Försedd med HOT-SEAT uppvärmd sittring och LED nattlampa

överdelen kan användas som bänktoalett som med fördel monteras på en IKEA köksbänkskiva ... lätt att hålla ren och inga skrymslen bakom toastolen som blir svårrengjord.

Bänktoalett med insats, lock och sittring kan vara fördelaktigt om höjden under toalettutrymmet är låg.

Värmd sittring är mycket uppskattat, framför allt om vintern, om natten och i synnerhet om toalettutrymmet som sådant inte är varmt. Kommer med lågspänningstransformator (24 Volt AC) och drar ca 25 Watt (billigare än att hålla hög temperatur i toalettrummet -- värmen hamnar där den behövs.

Anslutningsrör PVC mellan ovanstående toalettstol och komposteringstanken 280mm i diameter och 740mm långt.

Kompostmasken Eisenia Foetida är en mycket blyg liten röd mask som tål den kväverika miljön i en komposteringstoalett. Den tycker inte om när det blir för torrt så en bevattningsregim kan vara bra.

Kan skickas som separat tillsats för 375 Kr inkl. frakt. En sats on en liter jord med mask ingår i Paketet.

Bevattningsutrustning för manuell eller automatisk bevattning kan beställas som tillbehör
uppsaml

60-200 liters uppsamlingkärl för den lukt- och bakteriefria kompostvätskan. Tanken kan begravas i mark i närheten av kompostbehållaren. Kan i vissa fall utrustas med ett 200mm stigrör för tömning med dränkbar pump från marknivå.

Kanalfläkt gör att det alltid är luktfritt i toalettutrymmet. För anslutning till 100mm spiro-rör eller 110mm PVC avloppsrör. Fläkten drar ca 25 Watt . Ljudnivån är ca25 dB vilket är mycket tystlåtet. Kan lätt bytas ut eller avlägsnas (expempelvis under vintertid i fritidsstuga).

Det finns även en 12 Volt och 0.16Amp (dvs ca 2 Wat)t fläkt i fläkthus för installationer som saknar nätanslutning. Den ingår i ett sol-el paket med 30 Watt solpanel. Om ni har val rekommenderar vi nätanslutning då den fläkten är pålitligare och är CE märkt.

FRITIDSPAKET


Baserad på 45 års erfarenheterHISTORIK

Civ. Ing. Carl Lindström, gjorde sitt examens-arbete "MULTRUM" vid KTH, Stockholm. Hans undersökning behandlade termodynamiken i en komposteringsprocess och det kom att utnyttjas av producenter av mulltoaletter på 1960-70-talet. Carl byggde ihop med sina föräldrar upp bolaget Clivus AB, som sedermera blev Clivus Multrum AB. Patentet som Clivus byggde på, "att färdig kompost” skulle ”glida” ner och ansamlas i ett uppsamlingsfack (Clivus betyder lutning på latin) fungerade inte och namnet's mening har idag förlorat sin relevans. I stället har under senare tid nya typer av komposteringstankar tagits fram. Dessa tankar är kompaktare och bygger i huvudsak på erfarenheter som byggts upp under de 35 år då Carl Lindström arbetade med processen i USA. Han arbetade då liksom nu, med utveckling i företaget Clivus Multrum USA Inc. Carl grundade 2007 företaget CompostEra AB som gör produkter på principen Sluten Långtidskompostering, som innebär att komposttanken vid rätt dimensionering inte ska tömmas på 30-50 år men ändå är relativt liten. Den väsentliga funktionen är att fekalier med sin potential för sjukdoms-alstrande bakterier, parasiter och virus, ska lämnas kvar i behandlingstanken och att man INTE ska ta ut den fasta komposten, som om det vore en gödnings-produkt !
Den i Compostera producerade vätskan är enligt provtagningar från flera decennier tillbaka säkrare att använda i trädgården.
© Copyright 2009 CompostEra | Alla rättigheter förbehålles.
Tel: 08-770 15 30 | E-post: info@compostera.se