Svenska | English | España

Åretruntpaket

Komplett paket (allt utom ventilationsrör och takfläns) för året-runt bruk av 4-5 personer:
Pris med livstidsgaranti på tanken är 39.900 Kr.inkl. moms

Mått: HxBxL = 1.8 m x 0.81 m x 1.2 m

M1700 Komposteringstank som är lättplacerad i källare, lättskött och lämpad för 4-5 personer året runt. Om ytterligare capacitet behövs betyder det som regel att huset har eller behöver två toaletter.

Tank med livstidsgaranti
Utrustning som följer med i paketet:
- Inspektionslucka
- Ventilationsuttag
- Dräneringsnät
- Dräneringsventil
- Startbädd och kompostmask (se nedan)

Toalettstol Elegant i epoxiklädd ABS för reptåligt och ultrablankt yttre. Försedd med HOT-SEAT uppvärmd sittring och med LED nattlampa överdelen kan användas som bänktoalett som med fördel monteras på en IKEA köksbänkskiva ... lätt att hålla ren och inga skrymslen bakom toastolen som blir svårrengjord.

Bänktoalett med insats, lock och sittring är ofta fördelaktigt om höjden under toalettutrymmet är låg.

Värmd sittring är mycket uppskattat, framför allt om vintern, om natten och i synnerhet om toalettutrymmet som sådant inte är varmt. Kommer med lågspänningstransformator (24 Volt AC) och drar ca 25 Watt (billigare än att hålla hög temperatur i toalettrummet -- värmen hamnar där den behövs. )

Anslutningsrör PVC mellan ovanstående toalettstol och komposteringstanken 280mm i diameter och 740mm långt.

Kompostmasken Eisenia Foetida är en mycket blyg liten röd mask som tål den kväverika miljön i en komposteringstoalett. Den tycker inte om när det blir för torrt så en bevattningstimer kan vara bra att lägga till om man inte vill behöva bekymra sig om deras miljö.

Kan skickas som separat tillsats för 375 Kr inkl. frakt. En sats ingår i Paketet.

Kanalfläkt för de flesta installationer där man vill ha garanti att det alltid är luktfritt i toalettutrymmet. För anslutning till 110mm PVC avloppsrör. Fläkten drar 24/37 Watt låg/hög hastighet. Ljudnivån är 27/34 dB vilket är mycket tystlåtet. Kan lätt bytas ut eller avlägsnas (expempelvis under vintertid i fritidsstuga). CE märkt.

ELLER, 12Volt och 0.16Amp fläkt i fläkthus för installationer som saknar nätanslutning. Kan drivas med solpanel.
Bevattningsutrustning för manuell bevattning ingår i paketet.

60-200 liters uppsamlingkärl för den lukt- och bakteriefria kompostvätskan. Tanken kan begravas i mark eller i golv under kompostbehållaren. Kan i vissa fall utrustas med ett 200mm stigrör upp till marknivå för tömning med automatisk dränkbar pump.

I vissa fall (vid hög markvatten-nivå) rekommenderas ett 400mm markrör med tät anslutning

ÅRETRUNTPAKET


Baserad på 45 års erfarenheterHISTORIK

Civ. Ing. Carl Lindström, gjorde sitt examens-arbete "MULTRUM" vid KTH, Stockholm. Hans undersökning behandlade termodynamiken i en komposteringsprocess och det kom att utnyttjas av producenter av mulltoaletter på 1960-talet. Carl byggde ihop med sina föräldrar upp bolaget Clivus AB, som sedermera blev Clivus Multrum AB. Patentet som Clivus byggde på, "att färdig kompost” skulle ”glida” ner och ansamlas i ett uppsamlingsfack (Clivus betyder lutning på latin) fungerade inte och namnet's mening har idag förlorat sin relevans. I stället har under senare tid nya typer av komposteringstankar tagits fram. Dessa tankar är kompaktare och bygger i huvudsak på erfarenheter som byggts upp under de 35 år då Carl Lindström arbetade med processen i USA. Han arbetade då liksom nu, med utveckling i företaget Clivus Multrum USA Inc. Carl grundade 2007 företaget CompostEra AB som gör produkter på principen Sluten Långtidskompostering, som innebär att komposttanken vid rätt dimensionering inte ska tömmas på 30-50 år men ändå är relativt liten. Den väsentliga funktionen är att fekalier med sin potential för sjukdoms-alstrande bakterier, parasiter och virus, ska lämnas kvar i behandlingstanken och att man INTE ska ta ut den fasta komposten, som om det vore en gödnings-produkt !
Den i Compostera producerade vätskan är enligt provtagningar från flera decennier tillbaka säkrare att använda i trädgården. Se användarmanualen.
© Copyright 2009 CompostEra | Alla rättigheter förbehålles.
Tel: 08-770 15 30 | E-post: info@compostera.se